بسم الله الر حمن الر حیم
آقا بیاید، آیا ما آمادۀ ظهوریم؟
آیا آقا بین منتظران هم غریب است؟
ممکن است منتظر مهمان عزیزی بود ولی مهیّای پذیرش او نبود؟
امام زمان (عج) آمدنی است یا آوردنی؟
و ...
سعیمان بر این است، سیری داشته باشیم از سخنان حاج آقا پناهیان در مورد آخرین وظایف منتظران، که انشاءلله جوابی باشد بر سؤالهای بیپاسخی که در ذهنمان مدام رژه میروند. مطالب خلاصهای است برگرفته از سایت بیان معنوی، باشد که مورد توجّه امام عصر ارواحنا فداه قرار گیرد. انشاءلله
باید برای برخورداری از امام معصوم و مقتدر آماده شویم
امام صادق (ع) فرمودهاند: ایمان خود را قبل از ظهور تکمیل کنید چون در لحظات ظهور ایمانها به سختی مورد امتحان و ابتلاء قرار میگیرند. 1 ما همیشه در بستر امتحانات الهی قرار داریم و این امتحانات گاهی بسیار حیاتی بوده و گاهی به اوج جدیّت و اهمیّت میرسند. امتحانات آخرالزّمان که ائمه هدی ما را از آنها ترساندهاند، جدّیترین امتحانات و فتنهها هستند و به همین دلیل برای اینکه از این امتحانات سربلند بیرون آئیم لازم است به اوج آمادگی رسیده و ایمان خود را قبل از ظهور حضرت تکمیل کنیم.
سخت بودن امتحانات آخرالزمان امری طبیعی و معقول است و همانطور که در آخرین لحظات عمر یک انسان، ابلیس بیشترین تدبیر و اصرار و فشار خود را در جهت گمراهی فرد، بهکار میگیرد؛ شیطان در آخرالزمان بیشترین تلاش خود را برای سقوط افراد انجام میدهد.
یکی از ترفندها و شیوههای ابلیس اینست که قبل از اقدام به گمراهی و به انحراف کشاندنِ بعضی افراد، مدتی به آنها فرصت انجام کارهای خوب میدهد و به بیان دیگر در انجام کارهای خوب مانع آنها نمیشود. با این هدف که وقتی دچار انحراف و سقوط شدند بیشتر غافلگیر شده و درنتیجه امکان بازگشت آنان کمتر شده و همچنین لطمه اجتماعی ناشی از سقوط آنها (کسانی که در اثر سقوط آنها منحرف میشوند) بیشتر باشد. البته واضح است؛ آنهایی که دچار ریزش میشوند از قبل این زمینه در آنها وجود داشته است و گرنه کسانی که زمینه انحراف و ریزش ندارند و از هوشیاری بالایی برخوردارند، شیطان در آنها نفوذی ندارد. "إِنَّ کَیْدَ الشَّیْطانِ کانَ ضَعیفاً "2
1. کافی،1، 370، 6. کمالالدین، 1، 18.
2. نساء / 76
دانلود قسمت اوّل آخرین وظایف منتظران
جهت تعجیل در فرج قطب عالم امکان حضرت حجة بن الحسن العسگری (عج) صلوات
اساساً طبق یک قاعده کلی، میتوان گفت متناسب با هر زمانی، وظایفی بر عهدی مؤمنین قرار میگیرد و طبق همین قاعده میتوان گفت در آستانه ظهور، در مسیر دینداری تفاوتهایی در رفتار منتظران ایجاد میشود.
از بزرگترین مهلکهها در فتنههای آخرالزمان "یکی دانستن آخرالزمان و دیگر زمانها و تأسّی کردن به اسوههایی است که رفتارشان برای زمان دیگری بوده است " این یکی از مواضعی است که در جریان فتنههای آخرالزمان برخی دچار ریزش میشوند.
آخرالزمان اقتضائات خاص خودش را دارد که باید مراقب آنها باشیم.
یکی از آخرین و مهمترین وظایفِ منتظران "آمادگی جهت برخورداری از امام معصوم و مقتدر" میباشد، امامِ مقتدری که دیگر مظلوم نیست. البته واضح است که معنای مقتدر بودن، ظالم بودن نیست بلکه به معنای اقدام فعّالانه از سوی امام است. امام مقتدر امامی است که منفعل نبوده و به دلیل اقتداری که ناشی از بصیرت و قوت ایمان شیعیان او است، اجازه نمیدهد هیچ امری به او تحمیل شود.
برای اینکه بتوانیم خود را آمادهی پذیرش امام مقتدر کنیم، علاوه بر تقویت ایمان و صفای باطن، باید قدرت درک و فهم خود را در مسائل مختلف سیاسی و فرهنگی بالا ببریم. باید از پیچ و خمهای مسائل سیاسی عالم خبر داشته باشیم و در عرصه سیاست فرق گنهکار و بیگناه را تشخیص دهیم. باید افراد ظالم را در پشت چهرههای به ظاهر بیگناهشان بشناسیم و گرگ را در لباس میش بتوانیم تشخیص دهیم. باید مفهوم "الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْل"3 را بفهمیم.
3. بقره / 191.