بسم الله الرحمن الرحیم
زن ومرد، طبیعتا" به دلیل زن بودن ومرد بودن تفاوتهایی دارند. این تفاوتها هرگز به معنای برتری یکی بر دیگری ویا ناقص بودن یکی از آنها نیست. هریک از زن ومرد نسبت به خود کاملاند ونسبت به هم نقصهایی دارند واین نقصها لازمهی حیات اجتماعی و زندگی آنها در کنارهم است که اگر چنین نبود هیچگاه ازدواجی صورت نمیگرفت ونسلی وجود نداشت. این نکته هیچگاه معنای برتری نمیدهد بلکه زمینه ساز شکلگیری یک نیاز وکشش است.
خداوند در قرآن کریم میفرماید:
*وَ لا تَتَمَنَّوْا ما فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَکُمْ عَلی بَعْضٍ لِلرِّجالِ نَصیبٌ مِمَّا اکْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصیبٌ مِمَّا اکْتَسَبْنَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ کانَ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلیم*1
-"برتریهایى را که خداوند نسبت به بعضى از شما بر بعضى دیگر قرار داده آرزو نکنید. مردان نصیبى از آنچه بدست مىآورند دارند و زنان نصیبى و از فضل خدا بخواهید و خداوند به هر چیز دانا است."
میفرماید،ای زن وای مرد! هیچکدام آرزوی چیزی را که خداوند به دیگری داده نداشته باشید. تفاوتها امتیازی برای زندگی شماست وهمین تفاوتهاست که با ایجاد نیاز در هریک از شما، امکان بقاء ولذت بردن از بودن در کنار هم را برای شما فراهم میکند.
در عوض میفرماید:" واسألوا الله من فضله" از خدا بخواهید شما را در بهره بردن از آنچه به شما داده است موفق گرداند.
در واقع خداوند این مسئله را روشن میکند که کمال زن ومرد در داشتن آنچه جنس مخالف دارد نیست،کمال آنها در ازبین بردن تفاوتها نیست؛بلکه کمال زن در زن بودن او واستفاده ازهمین ویژگیهای زنانگی است وکمال مرد نیز در مرد بودن اوست.
مشکلی که امروز در جوامع بشری گریبانگیر زن ومرد شده است، دقیقا"همین گم شدن است، همین سعی در برداشتن تفاوتهای طبیعی وتلاش برای شبیه هم شدن است. زنان مردگونه میشوند ومردان با آرایش زنانه ظاهر میشوند وهریک با کاستن ازویژگیهای جنس خود، در جهت مخالف کمال وجودیشان حرکت میکنند.
حال میبینیم جنبشهای مدعی دفاع از حقوق زن نظیر فمنیسم با ایجاد دغدغههایی مخالف کمال زن در او، چون: همانند مرد شدن، داشتن جند همسر مثل مردان، به دوش گرفتن کارهای سنگین در جامعه و... با دید سطحی واحساسی خود مسائل عدیده ای را در زندگی فردی، خانوادگی واجتماعی برای زنان به وجود اوردهاند.
ایا واقعا"چنین دغدغههایی به کمال زن مربوط است؟
نگاه قران را مقایسه کنید با آن بینشی که در نهضت های به اصطلاح احقاق حقوق زن میخواهد به اسم تساوی زن ومرد عملا" زنان را با ارزشها واعمال مردان ارزیابی کند، در حالیکه نه نیازهای واقعی زنان را میشناسند ونه نیازهای واقعی مردان را. خداوند است که میداند مال واقعی زن ومرد کدام است وبر همان اساس بستر رسیدن به ان کمال را تعین میکند.
1.ایه 32سوره نساء
برگرفته ازکتاب زن آنگونه که باید باشد
اصغر طاهرزاده