بسم الله الرحمن الرحیم
نقش فرهنگ و هنر در انقلاب
امام علی:هرگاه با حق رو به رو شدید و دانستید حق است درباره آن سهل انگاری نکنید که به سختی زیان خواهید دید.
انقلابی که در ایران رخ داد همانند خورشیدی بود که طلوع کرد و با این کار زمینه فراهم شد برای تک تک افراد این کشور که بار معنوی و فرهنگی عظیمی کسب کنند.
برای اینکه ایدئولوژی فرهنگی نتیجه بخش باشد به ابزار های گوناگونی نیاز دارد که مهم ترین و بهترین و رساترینش هنر است.ما به یک هنر سطح بال نیازمندیم،به هنری نیازمندیم که بتوانیم از ابزار ها استفاده کنیم و انها را با هم ترکیب کنیم که از ترکیب آنها به یک هنر جدید برسیم و بتوانیم در قالب آن این محتوا فرهنگی غنی انقلاب را ارائه دهیم.که با توجه به زمان و مقتضیات زمان این قالب تغییر میکند.
تهاجم فرهنگی که در دوران که در دوران قاجار و پهلوی بوده به خاطر یک سری اتفاقات سرچشمه گرفته از نقشه های فرهنگی غرب باعث شده که فرهنگ غنی ما خدشه دار شود تا جایی که حتی تاریخ 1300 سال بعد از اسلام را هم نادیده میگیرند و به دوران قبل اسلام روی می آورند در صورتی که این تاریخ فراموش شده از نظر تمدن،معرفتی و اکتشافات و خیلی چیز های دیگر اصلا قابل مقایسه با دوران هایی مثل ساسانی و...نیست.
تفاوتی ندارد که یک کشور در چه مرحله ای قرار دارد،مهم این است که بتواند فرهنگی داشته باشد که بتواند به رشد آن کمک کند که پایه صلی و اساسی فرهنگ همین هنر و ادبیات است،به طور مثال کشوری که مورد هجوم بیگانگان قرار گرفته و با وجود اینکه توانایی های صنعتی و ذخایر زیر زمینی هم داشته باشد اما باز هم فرهنگ آن باعث میشود که او پیروز میدان باشد یا نه.نمونه آن هم در جنگ جهانی روسیه و هم در انقلاب کشور خودمان..
در هر از توسعه این فرهنگ و هنر است که حرف اول و آخر را میزند.تا زمانی که یک کشور هدفی را برای خود تعیین نکرده باشد و یا فکری در پشت این هدف و برنامه ریزی در پشت ان نباشد قطعا تمام پیشرفت های آن در زمینه های قدرت و ثروت بهداشت و..در جهت رشد بقیه قرار میگیرد نه رسیدن به هدف خود آن کشور.
در مورد اهمیت نقش فرهنگ صحبت شد که به این نکته دقت شود که کار فرهنگی ضروری ترین کار است در کنار بقیه کار ها،چرا که تا زمانی که ما خودمان فکر برتر نباشیم و چگونگی استفاده کردن از فرهنگ را نشناخته باشیم به هدف خود نمیرسیم.
اگر که نتوانیم این فرهنگ اصیل را به نسل های بعدی انتقال دهیم به مرور زمان از اصالت آن کم خواهد شد و چیزی از آن باقی نمی ماند.همین الان که مورد تهاجم قرار گرفته و طالب فرهنگ بیگانه هستیم،در شرایطی که فرهنگی نداشته باشیم این طلب بیشتر خواهد شد.جامعه دینی بالطبع یک آرزوی فرهنگی دارد،چون اهداف دین اهداف فرهنگی و معنوی است.یعنی این اهداف با روح و فکر و قلب سروکار دارد نه صرفا مادیات و رفاه و...
به طور مثال در حال حاضر مشکلی که هست این است که فرهنگ کتابخوانی پایین است و مشکل دیگر اینکه حتی اگرافراد یک جامعه کتابخوان هم باشند درصد زیادی از آنها براساس نیاز نیست،و این مشکل باعث میشود که جامعه خود تولید کننده فکر و محتوا نباشد.
از هر طرف که حرکت میکنیم به فرهنگ میرسیم که همه اینها به کار جدی در این زمینه نیازمند است و اگر کم کاری صورت بگیرد تربیت تولید کننده کاهش می یابد و این فرهنگ به پوچی میرسد.
برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری