دغدغه های فرهنگی/4

بسم الله الرحمن الرحیم
جریان روشنفکری بیمار

روشنفکر کسی است که سعی میکند آزاد بیاندیشد،آگاه است،با مسائلی آشناست که توده ی مردم از آن بی خبرند.
نقشی که روشنفکر باید در جامعه ایفا کند عبارتند از این که باید فرهنگ ساز باشد،معلم و مرشد مردم باشد و راه درست را به مردم جامعه اش نشان دهد.
روشنفکری در ایران بیمار،وابسته و بی ایمان متولد شد.چون از اول مشروطیت که در جامعه ی ما روشنفکری بوجود آمد نه در جهت پیشرفت وترقی کشور بلکه یک حرکت صدردصد وابسته بود به طوری که روشنفکرهایی که از اروپا بر می گشتندبه جای علم قصد داشتند که فرهنگ اروپا را هم بدون درنظر گرفتن شرایط بر فرهنگ کشور ما غالب کنند.یعنی در حقیقت روشنفکر نسبت به فرنگ هم وابستگی علمی داشت وهم وابستگی فرهنگی.در حقیقت روشنفکر از غرب برگشته برای فرهنگ ایرانی اسلامی خود هیچ ارزشی قائل نبود.
مقام معظم رهبری می فرمایند درست است که ما عقب بودیم ولی روشنفکرهای دوره ی مشروطیت به جای آن که ما را با تلاش و کوشش به جلو بکشند قصد داشتند که به قول معروف با «از نوک پا تا فرق سر فرنگی شدن »ما را به جلو سوق دهند.
علت این که نهضت مشروطه به نتیجه نرسید حضور روشنفکران وابسته به غرب بود و این که نهضت را از مسیر اسلامی خارج کردند.از دلایل دیگر در به نتیجه نرسیدن نهضت مشروطه این بود که در دستگاه طرفدار اسلام و حق دو عیب وجود داشت:یکی این که طرح و برنامه ای مشخص نداشتند و دوم این که سر چیزهای کم اهمیت اختلاف کردند و در ادامه دستگاه مقابل طوری فضا را بر علیه دین و دینداری حرکت داد که دیگر کسی جرات حرف زدن از دین نداشت و کم کم مردم نسبت به مشروطه سرد شدند و نسبت به جریان مشروطه بی اعتماد شدند.در نتیجه این نهضت به نتیجه نرسید.
روشنفکر غربی با مسیحیتی مبارزه می کرد که با اختراع و مخترع و حرف علمی دشمن است و برای شخصیتی مانند گالیه حکم اعدام صادر میکند ولی روشنفکر ایرانی با اسلامی مخالفت میکند که توجه ویژه به عالم و دانشمندان دارد.روشنفکر غربی به نفع ملت های ضعیف مبارزه می کرد اما در ایران روشنفکر به دخالت استعمار کمک می کرد.
مقام معظم رهبری می فرمایند که هیچ لزومی ندارد که روشنفکر مخالف مذهب باشد.
مرحوم شریعتی اعتقادشان این بود که امروز که نطفه ی اندیشه ی اسلامی دارد بسته میشود باید هرگونه رگه ی بیگانه را از آن دور کنیم.

برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری
۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
About Me
سلام علی آل یس
تا زمانی که انـسان تـوان شـناخت امام را نداشته باشد، سخن گفتـن از ظـهور او بی‌معناست. ظهور امام واقعه‌ای نیسـت که ناگـهان روزی اتفـاق افتد، بلـکه امـری اسـت کـه هـر روز در وجـدان مـؤمنان شیعی، حاصل مـی‌شود.
ظـهـور آینـده‌ی امـام مـسـتلزم اسـتـحاله‌ی قلـب انسان‌هاست و این ظهور تدریجی به ایمـان پیـروان و نفس وجود آنان بستگی دارد.

ما نیز معنـای انتـظار را نارضـایتی از وضـع مـوجود و تلاش جهت بهبود اوضاع می‌دانیم.

و ایـن بـهانـه‌ای شـد تـا بـامــدد ربّ مــنّان در سـال 1388در کانونی با نام متبرک «کانـون مـهـدویت تسنیم» با هــدف اعـتلای اسـلام و تلـاش در جـهت تعجیل فرج گرد هم آمدیم.

نــام کــانون را بــا الــهام از آیـه‌ی 27 سوره‌ی مبارکه مطففین (وَ مِـزَاجُهُ مِن تَسْــنِیمٍ عَـیْنًا یَـشْرَبُ بِهَا الْمُقَرَّبُونَ) "تسـنیم" برگزیدیم تا بکوشیم مصداقی از معنای آن و همچون آن چشمه‌ی جوشان باشیم.

سعـی بر ایــن بود که مهــارت‌های مخـتلفی برای منـتظران آن حضــرت تبــین و تفــسیر شود. کانون فرصــتی‌ست برای اعـلام حــضور هـر مـنتظری که خــواهان به ســر آمدن ایــن انتـظار است تا به هر نحوی که می‌تواند در جهت تحقق اهداف انتظار بکوشد.
و به انتظار تو دیگر ننشـستیم، یا علــی گفتیم و به امید آمدنتان ایستادیم،
باشد که قبول درگاهتان افتد.

__________________________

- هنر آن است که فردی بی‌هیاهوهای سیاسـی و خودنمایی‌های شیــطانی بــرای خــدا به جهاد برخیزد و خــود را فــدای هــدف کند، نه هوی و این هنر مردان خداست.
امام خمینی (رحمة الله علیه)

- هرچه زمان می‌گــذرد، تجــمع اصــحاب حــق را، "واجب‌تر و فوری‌تر" احساس می‌کنم.
امام خامنه‌ای (مدّظله العالی)

دستان مشــتاقت را به گرمـی می‌فشــاریم، اینجا کانون مهدویت تسنیم.

بسم الله الرحمن الرحیم:
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان