بسم الله الرحمن الرحیم
افزایش خلوص و تقوا
افزایش خلوص و تقوا اینجوری نیست که شما بیایید افراد ضعیف الایمان را از دایره خارج کنید، به بهانه اینکه می خواهیم خالص کنیم؛ نه شما هر چه میتوانید دایره خالصین را توسعه دهید؛ کاری کنید که افراد خالصی که میتوانند جامعه شما را خالص کنند، در جامعه بیشتر شوند؛ این خوب است. از خودتان شروع کنید، دور و بر خودتان، خانواده خودتان، دوستان خودتان، تشکل خودتان، بیرون از تشکل خودتان. هرچه میتوانید، در حوزه ی نفوذ تشکل خود، در جهت بالا آوردن میزان خلوص های قردی و جمعی تلاش کنید: که نتیجه آن خلوص روز افزون جامعه شما خواهد شد. راه خالص کردن این است.
تقوا، یعنی مواظب خود بودن. تقوا یعنی مراقب خودتان باشید و با چشم باز خودتان را زیر نظر بگیرید که دست از پا خطا نکنید. خیلی اوقات هست که چشم ما به خطاهای دیگران باز است، نگاه میکنیم ببینیم کجا یک اشتباهی، خطایی یا شبه خطایی کردند -که آن را در ذهن خودمان حمل بر خطا بکنیم - اما چشممان به خطاهای خودمان بسته است: این بد است. ما به عنوان شخصی، به عنوان مسئول، به عنوان مدیر - در هر رده ای - به اشکالات و خطاهای خودمان نگاه کنیم. البته این سخت است.
یک تقوای جمعی هم داریم. تقوای جمعی این است که جمع ها مراقب خودشان باشند. جمع به حیث جمع، مراقب خودشان باشند. بی مراقبتی جمع ها نسبت به مجموعه ی خودشان، موجب میشود که حتی آدمهائی هم که در بین آن جمع ها تقوای فردی دارند، با حرکت عمومی آن جمع ها بغلتد و به جائی بروند که نمیخواهند.
یک نکته دیگری هم که لازم است توجه کنید این است که شماها که گردانندگان این کار هستید در بخش های مختلف، هم خودتان و هم کسانی که به شما مربوط هستند را توجه بدهید به خودسازی، ببینید شما اشاره کردی به جهاد اکبر و جهاد اصغر، جهاد اکبر این است؛یعنی اگر ما توانستیم بابت درونی و شیطان درونی مبارزه کنیم در همه این میدان ها پیروزیم. اگر آنجا شکست خوردیم و مغلوب شدیم در این میدان ها پیروزی نخواهیم کرد.
برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری