دغدغه های فرهنگی/5

بسم الله الرحمن الرحیم

جریان روشنفکری و انقلاب

دوجبهه ی خودی روشنفکری و خودی هنر از انقلاب جوشیدند.این دو جبهه دو مقوله ی جداگانه اند چون روشنفکری غیر از هنر است اما این دو جبهه باهم جمع می شوند.رهبری می فرمایند: امروز هر دو مقوله مورد نظر من است.

 انقلاب اسلامی در همه جا حتی در میدان جنگ و نظام های طاغوتی نفوذ کرد اما نتوانست در دل روشنفکری نفوذ کند که این دلایلی دارد.از جمله اینکه روشنفکران همواره وابستگی هایی دارند که بخاطر این وابستگی ها تصرفشان از ناحیه ی یک فکر پاک و خالص مشکل است.علتش هم این است که در ارتباط با آن روح حساس،رویارویی مناسبی برای اینکه جذب شوند پیدا نشده است.

در دوران مبارزات همگانی ملت،روشنفکران حرفه ای نقش کمی داشتند.در واقع حجم کار آنها نسبت به مسئولیت خطیر  شان حجم کمی بود.روشنفکر در مقابل مردم مسئول است و باید مکلف و متعهد باشد اگر روشنفکر را از مردم جدا کردی او نمی تواند موجود مفیدی باشد.در دوران مبارزات،روشنفکران نقش میان مردم بودن،درد آنها را فهمیدن و دنبال راهکار برای آنها بودن را نداشتند.حتی زمانی که انقلاب به پیروزی نزدیک بود بعضی از روشنفکران در روزنامه های مزدور علیه مردم نوشتند.رهبری می فرمایند:امروز باید وضع عوض بشود. روشنفکر امروز دیگر حق ندارد در میان مردم به عنوان عنصر راهنما ظاهر شود مگر آنکه در جهت مردم باشد.دیروز مردم این روشنفکر را در زیر دستگاه جبار و ظالم تحمل می کردند اما امروز دیگر تحمل نمی کنند.

ایشان در ادامه توصیه هایی را به روشنفکران می کنند؛سعی کنید از آن جهتی که این مردم آن جهت را با خون خود ثبت کردند جدانشوید.سعی کنید آلت دست صهیونیست و اسپریالیسم نباشید.مال مردم باشید،مردم امروز اسلام را می خواهند.در خط مردم حرکت کنید و نیازهای مردم را لمس کنید.مردم را از توطئه های غروب آگاه کنید.به مقدسات مردم توهین نکنید که این مسئله ای بود که شاهنشاهی را نابود کرد.امام با آن همه عظمتشان همیشه مردم را به حساب می آورند و می گفتند من با سیاست مداران کار ندارم من با مردم کار دارم و ایشان درست تشخیص دادند.

روشنفکران باید در میان مردم باشند و این به این معناست که خواست مردم،خط سیاسی و فکری مردم را بپذیرند و درآن خط حرکت کنند.اگر ملت روشنفکر نداشته باشد،حوادث را دیر می بیند و اگر روشنفکر با مردم نباشد وجود زائد و باطلی است.دلیل جذب نشدن روشنفکران نقص فکر و اندیشه انقلاب نبور،دلیل نوعی حالت خاص در روشنفکران است.گاهی در یک قشر حالت خاصی است که نمی شود راحت با آن کنار آمد و یکی از خصوصیات اسلام هم این است که به مسئولیت های اجتماعی بسنده نمی کند و مسئولیت های فردی راهم در نظر نمی گیرد، هنرمندی که خیلی هم خوب باشد اما اهل کارهای خلاف ارزش های اسلامی است نمی تواند با این نظام همراهی کند.

عدم پیوند روشنفکران با مردم علل گوناگونی داشت.بعضی بخاطر فکر و عقاید متعصبانه ای که داشتند با پیروزی انقلاب این افکار باطل می شد.یک عده بودند که می خواستند هم مردمی باشند وهم در عین حال عیاشی خود را داشته باشند.عده ای بودند که انتظار داشتند ستاره درخشان انقلاب باشند.به محض اینکه ذره ای به آنها بی محلی می شد،کنار می رفتند.یک عده هم جز بدجنسی و وابستگی به اردوگاه های ضد انقلاب انگیزه ی دیگری نداشتند،این افراد نه تنها برای انقلاب نبودند بلکه علیه آن کار کردند.

مقام معظم رهبری انقلاب سوسیالیستی شوروی سابق را با انقلاب خودمان مقایسه می کنند و می فرمایند که انقلاب سوسیالیستی چقدر خشن بوده و با اینکه این انقلاب خشن بوده توانسته عده ی بیشماری از روشنفکران درجه یک آن زمان را به خودش جذب کند.اما در مورد انقلاب ما هنرمندان و روشنفکران برجسته معروف قبل از انقلاب خیلی به ندرت به انقلاب اسلامی گرویدند.

عده ای از روشنفکران بودند که نه به اسلام و نه به ایران ایمان نیاوردند و معشوق خود را درجای دیگری یافتند.کسانی  که تنها به منافع خودشان اهمیت می دهند .بعضی ها کسانی هستند که ممکن است تحت تاثیر اینها قرار بگیرند.بعضی هم احتمالا کسانی هستند که اجیرند یعنی هنر و تفکرشان در خدمت پول است.

در مقابل تلاش هایی که برای برگرداندن روشنفکری به عقب انجام می شود باید کارهایی انجام شود و چون این میدان، میدان فرهنگ است باید از ابزارهای فرهنگی استفاده شود و روشنفکران مسلمان باید در میدان روشنفکری فعال باشند. یک ملت اگر بخواهد رشد و کمال راطی کند باید از لحاظ ایمان فکری به جای محکمی متکی باشد.اگر جوانی بخواهد مثل دوران پهلوی به مجموعه ی بی ایمان و بی اعتقاد به مسائل اخلاقی دل بسپارد بی فایده و مایل به فساد خواهد شد.

جبهه ی جوانان هنرمند انقلابی در بدو تشکیل از دومشکل رنج می برد اول اینکه در مقابل خود جبهه خیلی قوی داشت و ثانیا عناصرتشکیل دهنده ی آن از نظر اعتقادات هم سطح نبودند ودر واقع هرچه انقلاب به آنها داده بود به فراخور ظرفیت و علاقه ی خود گرفته بودند.کسانی که در این جبهه عمق اعتقاداتشون زیاد نبود غربال شدند.


برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری

۱
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
About Me
سلام علی آل یس
تا زمانی که انـسان تـوان شـناخت امام را نداشته باشد، سخن گفتـن از ظـهور او بی‌معناست. ظهور امام واقعه‌ای نیسـت که ناگـهان روزی اتفـاق افتد، بلـکه امـری اسـت کـه هـر روز در وجـدان مـؤمنان شیعی، حاصل مـی‌شود.
ظـهـور آینـده‌ی امـام مـسـتلزم اسـتـحاله‌ی قلـب انسان‌هاست و این ظهور تدریجی به ایمـان پیـروان و نفس وجود آنان بستگی دارد.

ما نیز معنـای انتـظار را نارضـایتی از وضـع مـوجود و تلاش جهت بهبود اوضاع می‌دانیم.

و ایـن بـهانـه‌ای شـد تـا بـامــدد ربّ مــنّان در سـال 1388در کانونی با نام متبرک «کانـون مـهـدویت تسنیم» با هــدف اعـتلای اسـلام و تلـاش در جـهت تعجیل فرج گرد هم آمدیم.

نــام کــانون را بــا الــهام از آیـه‌ی 27 سوره‌ی مبارکه مطففین (وَ مِـزَاجُهُ مِن تَسْــنِیمٍ عَـیْنًا یَـشْرَبُ بِهَا الْمُقَرَّبُونَ) "تسـنیم" برگزیدیم تا بکوشیم مصداقی از معنای آن و همچون آن چشمه‌ی جوشان باشیم.

سعـی بر ایــن بود که مهــارت‌های مخـتلفی برای منـتظران آن حضــرت تبــین و تفــسیر شود. کانون فرصــتی‌ست برای اعـلام حــضور هـر مـنتظری که خــواهان به ســر آمدن ایــن انتـظار است تا به هر نحوی که می‌تواند در جهت تحقق اهداف انتظار بکوشد.
و به انتظار تو دیگر ننشـستیم، یا علــی گفتیم و به امید آمدنتان ایستادیم،
باشد که قبول درگاهتان افتد.

__________________________

- هنر آن است که فردی بی‌هیاهوهای سیاسـی و خودنمایی‌های شیــطانی بــرای خــدا به جهاد برخیزد و خــود را فــدای هــدف کند، نه هوی و این هنر مردان خداست.
امام خمینی (رحمة الله علیه)

- هرچه زمان می‌گــذرد، تجــمع اصــحاب حــق را، "واجب‌تر و فوری‌تر" احساس می‌کنم.
امام خامنه‌ای (مدّظله العالی)

دستان مشــتاقت را به گرمـی می‌فشــاریم، اینجا کانون مهدویت تسنیم.

بسم الله الرحمن الرحیم:
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان