بسم الله الرحمن الرحیم
تهدیدات درونی
عوامل و تهدیدات بیرونی: دشمنان خارجی و کسانی که درداخل هستند و از آن ها الهام می گیرند.
عوامل و تهدیدات درونی : عواملی که در میان خود ما انقلابی هاست.
انسان سایش پذیر است و اگر خودسازی نکنیم انسان از بین میرود و چیزی از معنویت برایش نمی ماند.
عوامل سایش: 1. مسئولین فرهنگی مثل وزارت ارشاد باید دفتر گزینش تشکیل می دادند و به سراغ استعداد های هنری، موسیقی، شاعر و .. میرفتند که نرفتند و سبب سایش و ریزش این استعدادها شد.
2. خود باختگی عناصر جبهه خودی در برابر بیگانه. هنرمند جبهه مقابل شاید هنرش بالاتر باشد ولی شخصیت او پایین تر است.باید خودباختگی را از ذهن هنرمند خودی بیرون کرد. هنرمند جبهه مقابل آن جوهر اصلی که ایمان، خلوص و عقیده است را ندارد.
3. تردید به پایبندی نظام به حرف ها و آرمان هایش. احساس تردید گاهی به جا ولی اکثرا بی جاست. این تردید در حیطه سیاست، اقتصاد و حتی جنگ هم اتفاق افتاد.
4. درگیری عناصر جبهه خودی به دعواهای حزبی. دعواهای حزبی عواطف و احساسات قبیله ای است. هر دو حزب نقاط اشتراک دارند. دعواهای حزبی وارد محیط هنری و روشنفکری هم شد که تقصیر عوامل سیاسی بود. مسئه خط و خطوط در کار فرهنگی اصلا نباید وارد شود.
5. دنیاطلبی. تعبیر زیبا از رهبری: ماهی وقتی به طمع خوردن کرم قلاب رافرو داد، دیگر کار تمام شده است. باید ساده زیست بود. البته این معنایش این نیست که به عمران و آبادانی نپردازیم. حضرت علی روح بزرگ و توسعه یافته ای داشت و با وجود درآمد زیاد زندگی ساده ای داشت. ایشان در نهج البلاغه تاکید بسیاری بر زهد نسبت به دنیا داشتند.
6. بد گویی کردن از دیگران.
و در پایان اینکه باید با سایش مقابله کرد. ( پتکی که بر آهن می کوبد خودش هم قطعا ساییده می شود.)
برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری