بسم الله الرحمن الرحیم
اظهار ارادت به محضر قطب عالم امکان، مهدی فاطمه(عج)، از یک سو نیازمند شناخت آن وجود مقدس و جایگاه ایشان در عالم هستی است و از سوی دیگر مستلزم شناخت خویشتن خویش و مسئولیت ها و وظایفی است که در قبال آن یگانهٔ هستی برعهده داریم. شناخت و آگاهی صرف نیز کافی نیست و اقدام عملی در پاسخ به انتظارات خالق هستی در طرح ریزی رابطه محب و محبوب لازم است. اقدام عملی نیز به تنهایی رسانندهٔ به مقصد نیست و انگیزش و نیتوالا نیاز است.
با توجه به کلام شیرین امام صادق( ع )که فرمودند:ایمان را مانند نردبانی 10 پله که مومن پله ای را پس از پله ای دیگری بالا میرود....ده پله را برای ایمان حقیقی و مملو از انگیزه و اگاهی برای زن منتظر ذکر میکنیم....البته نه بدان معنا که برنامه ای جامع و بدون نقص باشد اما تلاش شده تا مهم ترین رسالت ها بیان گردد
پله اول: جایگاه شناسی
شناخت جایگاه زن در اسلام برای بالا رفتن از نردبان ایمان و رسیدن به پله هایی که بتوان از آن، در آرمانشهر مهدوی به عنوان یک «زن منتظر» گام گذاشت، اولین پله، ضرورت شناخت جایگاه و منزلت زن در اندیشه دینی است. بدون شناخت میزان اعتماد خداوند به زنان و توانمندی هایی که در آنان به ودیعه نهاده، پیمودن پله های نردبان ایمان در ذهن زن مسلمان، دشوار و ناممکن به نظر میرسد. در میان فرازهای تاریخ، دین مبین اسلام و رسول خاتم(ص) شرایطی را رقم زدند که در آن، جایگاه و منزلت واقعی زن و پرورش زنانی اسوه و الگو، صد چندان شد.
پله دوم: توجه به ارزشمندی زنان و تکریم آنان
پیامبر(ص) ضمن توجه دادن به جایگاه ویژه دختران در زندگی، از آنان به
عنوان مونسی، اهل مدارا و نیکی، با خیرو برکت، اهل پاکیزگی و سبب طراوت
زندگی " یاد کرده و با سنت سنگدلانه دختر کشی در میان عرب جاهلی به
مبارزه بر میخیزد. همچنین در قالب عباراتی که بهترین مردم را خیرخواه ترین
پاداش حمایت از دختران و زنان را بهشت قرار می دهد.
در شرایطی که در فرهنگ جاهلیت، خبر تولد دختر همراه با سرشکستگی و
خشم پدر بود و «آنگاه که به یکی از آنان، مژده دختر داده میشد، چهره اش از شدت خشم سیاه می شد و از طایفه خویش به دلیل این خبر باد، فاصله می گرفت و به این فکر می کرد که این دختر را با سرشکستگی و خفت نزد خود نگه دارد یا در خاک مدفونش نماید؟» و در زمانه ای که دختر عصر جاهلیت، در انتخاب همسر، اختیاری نداشت و از مهریه نصیبی نمی گرفت و پس از مرگ شوهر،کنار اموال او به ارث برده می شد، پیامبر اکرم می بیشتر به
چند اقدام مهم دست زد که یکی از آنها، همتا دانستن زن و مرد بود.
اوج شخصیت انسانی زن در نگاه اسلامی انگاه نمایان میشود که حضرت مهدی(عج )به عنوان منجی عالم بشریت یک زن را مقتدای خویش قرار میدهد:
دختر پیامبر خدا(ص )فاطمه زهرا(س ) برای من الگویی نیکوست.
برگرفته از کتاب زن منتظر و منتظرپرور