بسم الله الرحمن الرحیم
توجه به جامعیت و سیستمی بودن دین
ما معتقدیم که دین اسلام، یک نظام و سیستم یکپارچه است که میان تمام اجزای آن، هماهنگی کامل وجود دارد. در بخش دین شناسی توضیح خواهیم داد که چگونه جامعیت و همه جانبه نگر بودن اسلام، موجب امتیاز و برتری آن نسبت به سایر ادیان و مذاهب گردیده است. این آئین برتر، به همان میزان که به حقوق و تکالیف بها داده است، برای اخلاق و اعمال قلبی ارزش قائل شده است. همانقدر که فرد، دارای اهمیت و ارزش است، خانواده و اجتماع نیز ارزشمند است و ... . لذا مسلمان واقعی شدن صرفا به گفتار یا اعتقاد در قلب نیست؛ بلکه وظایف یک مسلمان، دارای ابعاد و جوانب گوناگون است.
زن مسلمانی که میخواهد خود را برای حضور در جامعه مهدوی مهیا کند و وظایف خویش را به درستی انجام دهد، میبایست مراحل زیر را پشت سر گذارد:
۱. ایجاد انگیزشهای لازم در خویش
۲. شناخت که دارای دو مرحله است:
۱- : شناخت خدا، هستی، انسان، دین و دشمن
۲-: شناخت میزان اهمیت و ارزش هر یک از گزارههای دینی
٣. اعتقاد و ایمان به آنچه شناخته است
4. عمل و رفتار مطابق اعتقاد و ایمان؛اعتقاد و عمل بدون انگیزه، فاقد اثر و ارزش میباشد. آنچه که به ما شوق و نیرو میبخشد، انگیزش های اوست. همه ما امتحان نموده ایم چنانچه کاری را با انگیزه قوی انجام داده ایم اثر آن چندین برابر کارهایی بوده است که از سر ناچاری و تکلیف به آنها اهتمام کرده ایم. لذا گام اول این است که زن منتظر، انگیزشهای لازم برای خیز برداشتن به سمت جامعه مهدوی را در خود ایجاد کند.
در گام دوم، زن منتظر میبایست شناخت صحیحی از خداوند یافته هستی و عالم را به درستی بشناسد. می بایست نسبت به خویشتن خویش نیز معرفت و آگاهی یابد و جایگاهی را که خداوند برای انسان در عالم خلقت قرار داده است، مورد کاوش قرار دهد. دین و برنامه عمل زندگانی انسان که از سوی خداوند متعال برای او تنظیم شده است و نیز دشمنانی که بر سر راه او مانع تراشی می کنند، از دیگر اموری است که زن متظر، نیازمند به شناخت آن است. البته صرف شناخت هر یک از آنها کافی نبوده بلکه میبایست نسبت رابطه میان اجزای عالم خلقت را نیز شناخته و ارزش هر یک از آنها در نسبت با دیگری و آثار ناشی از اعتقاد به هر یک از گزاره های دینی را نیز مورد توجه قرار دهد. چنانچه مرحله شناخت ارزش و جایگاه به درستی انجام گیرد، انسان شوق صد چندان نسبت به انجام عبادات می یابد و صرفا به دنبال رفع تکلیف . فرار از عذاب الهی، به سراغ عبادات نمی رود.
پس از کسب شناخت صحیح، اعتقاد و ایمان به آن چه شناخته است. لازم می آید. انسان تا به مرحله اعتقاد و یقین به آنچه که نسبت به آن، آگاهی و شناخت دارد، نرسد، اعمال و تکالیف خود را بصورت ناقص و ناکار آمد انجام خواهد داد.
در گام نهایی، انسان به آنچه شناخته است و بدان ایمان و اعتقاد پیدا کرد است، عمل می نماید. البته این بدان معنا نیست که فردی بگوید چون من انگیزه یا یقین شناخت کافی نیافته ام،پس تا زمان حصول آنها به تکالیف خویش عمل نمیکنم. بلکه وی میبایست تکالیف شرعی را برای رفع عذاب الهی انجام دهد و به منظور ارتقای درجه ایمان خویش، نسبت به سایر جنبه هاب تلاش جدی نماید. تلاش ما در این کتاب بر این است که در چشم انداز انگیزشهای لازم در مخاطب ایجاد شود و در چشم انداز دوم، وی با رسالتهای شناختی خویش در عرصه فردی، خانوادگی و اجتماعی آشنا گردد و پس از اعتقاد و ایمان به آنچه شناخته است، در چشم انداز سوم، شاخصه های رفتاری خویش را بشناسد و مطابق آن، عمل نماید.
برگرفته از کتاب زن منتظر و منتظرپرور