بسم الله الرحمن الرحیم
اهمیت شناخت نسبت به خیر و شر در عالم
عنایت الهی بر این تعلق گرفته که هر شیئی به نقطه کمال مطلوب برسد مگر اینکه بخاطر تزاحم اسباب در دنیای مادی، این مسیر با خلل روبرو شود.
مهم این است که بدانید عالم بر پایه خیر بنا شده و و آنچه از شروع به ما میرسد شرنسبی است و حتماً دارای خیرات می باشد.
خداوند متعال با رحمت بی منتهای خویش نعمات را گسترانیده است. آیه شریفه ۸۳ سوره اسراء این رحمت الهی را بهخوبی تصویر نموده است. پروردگار رحمن ورحیم به وسیله استفاده از صیغه متکلم اعطای نعمت را به خود نسبت می دهد ولی تعبیر "هنگامی که بدی اورا لمس میکند" نشان میدهد که خداوند به کسی شر نمیدهد و شرور، محصول تزاحم در نظام مادی و سوء رفتار آدمی است.
اینکه یک پرنده در یک زمان با مهربانی دانه در دهانه جوجه های خود میگذارد و لحظهای بعد آنان را نوک زده و از لانه بیرون پرتاب میکند تا پرواز را فرابگیرند، هر دو کار مادر نسبت به فرزندانش رحمت است که در دو چهره متفاوت بروز کرده است. اگر این مسئله برای زن منتظر روشن نشود که" چه بسا چیزی را ناپسند به شمارید در حالی که در آن خیر شماست" در مقابل سختی ها و مسائل ممکن است مایوس از رحمت الهی، که بزرگترین معصیت است شده و دچار تزلزل ایمان شود. از طرف دیگر شرع و باطل قطعا نابود شدنی و از بین رفتنی است. لیکن مطابق آیه ۱۸ سوره انبیاء این باطل خود به خود از بین رفتنی نیست، بلکه باید برای از بین بردن آن اقدام و عمل صورت گیرد و اگر چنین شود باطل امکان مقابله در مقابل حق را نخواهد داشت. وظیفه اصلی ما که در این بخش مورد تاکید قرار می گیرد این است که بدون شناخت صحیح هستی و خالق آن، عبادت، که میوه شناخته است حاصل نمی گردد. اگر هدف از خلقت جن و انس و سایر اجزای عالم هستی عبادت پروردگار است، این عبادت با عباداتی که بدون حضور قلب و از سر رفع تکلیف انجام میدهیم متفاوت خواهد بود. این عبادتیست از روی شناخت ازغمت و متناسب با جایگاه خالق هستی.
پس می بایست مدام با تامل و مرور در آیات و اسماء و صفات الهی آنها را ملکه ذهن خویش گردانیم....
برگرفته از کتاب زن منتظر و منتظر پرور